Hoe kom ik op nummer 1 in Google?

Geplaatst op 06-12-2021

Categorie: Computer en internet

De nummer 1 positie in Google wordt vaak gezien als het ultieme doel bij website eigenaren en online ondernemers. Deze positie zorgt voor gratis bezoekers naar de website en zorgt ervoor dat de ondernemer zich kan richten op directe verkoop en uiteindelijk de uitvoering van zijn werkzaamheden. Om deze nummer 1 positie in Google te bereiken moet de webmaster een aantal dingen doen. Deze zijn geen rocket science maar mogen niet terzijde geschoven worden.

Een nummer 1 positie in Google is afhankelijk van de zoekopdracht en het aantal antwoorden op deze zoekopdracht. Wanneer dus niemand een bepaalde zoekvraag beantwoorden, is er geen concurrentie an kan het artikel snel op de hoogste positie terecht komen. De vraag is echter of deze positie op zal leveren wat men wil. Als er geen concurrentie is, zijn er vaak ook maar weinig zoekopdrachten. Vanzelfsprekend is het hebben van weinig zoekopdrachten geen groot probleem wanneer een groot aantal van dit soort artikelen op de website zijn gepubliceerd. Als de webmaster 1.000 bezoekers per dag nodig heeft om voldoende te verkopen, dan kunnen deze bezoekers op verschillende manieren worden binnengehaald. Een van de manieren om 1.000 bezoekers te genereren is door 100 artikelen te schrijven en publiceren die 10 bezoekers per dag opleveren.

De meeste website eigenaren hebben echter geen tijd over om veel tijd te besteden aan het schrijven van grote aantallen artikelen. Voor zoekmachine optimalisatie is er echter weinig tot geen alternatief. Het schrijven van artikelen op de eigen website is echter niet de enige manier op op nummer 1 terecht te komen. Onpage SEO en linkbuilding zijn net zo belangrijk. De combinatie van deze drie technieken zorgt voor een super power die een en ander in een stroomversnelling brengt.

Nummer 1 posities in Google zijn niet altijd even eenvoudig te bereiken. Net als het opzetten van welke business dan ook, is online marketing een vak op zich. Zonder een plan en inzet is zoekmachine marketing wellicht niet de manier van klanten werven die u zou moeten gebruiken. Dit artikel is geschreven door Merel, die door de jaren heen een groot aantal websites heeft gebouwd, onderhouden en naar stabiele posities in de zoekresultaten heeft gekregen. Haar tips zijn op verschillende websites te vinden. Maar er gebruik van!