Affiliate marketing via uw eigen website

Geplaatst op 07-01-2022

Affiliate marketing via uw eigen website geeft u de mogelijkheid om extra geld te verdienen online. Bij affiliate marketing promoot u diverse artikelen, waarbij de bezoeker via een zogeheten affiliate link kan navigeren naar de website van de verkoper of adverteerder van een bepaald artikel. Een manier om dat te doen is via een zogeheten affiliate shop.

Een affiliate shop ziet er net zo uit als een gewone webshop. De bezoeker kan zoeken naar producten en navigereren naar verschillende rubrieken binnen de webwinkel. Het enige verschil is dat de producten niet direct bij u worden aangeschaft, maar dat u de bezoeker doorstuurt naar de verkoper of adverteerder. U bent bij affiliate marketing een tussenpersoon die een vergoeding ontvangt op het moment dat het product op de website van de verkoper wordt aangeschaft.

Omdat er een unieke code is verwerkt in de link waarmee u de bezoeker doorstuurt naar de website van de aanbieder, kan een sale worden herleid naar u als tussenpersoon. En ontvangt u een affiliate vergoeding op het moment dat er een product wordt verkocht. Meldt u zich aan bij een affiliate netwerk zoals TradeDoubler of Daisycon, dan kunt u toegang krijgen tot een groot aantal producten die u binnen uw affiliate webshop kunt promoten.

U kunt op de website van Vrolijk Internet Services een PHP script kopen waarmee u eenvoudig uw affiliate webwinkel kunt opzetten. Het script bestaat uit verschillende componenten, waaronder een beheerpaneel waarmee u heel eenvoudig producten binnen uw affiliate webwinkel kunt toevoegen. Daarnaast kunt u via dit paneel het uiterlijk van uw affiliate webwinkel wijzigen en kunt u alle informatie invullen die voor de zoekmachines relevant is over uw website en de producten die u promoot.